Фракція "БЮТ- "Батьківщина" у Верховній Раді (ВР) вимагає відставки прокурора Харківської області Геннадія Тюріна у зв'язку з тим, що прокурор не повідомив омбудсмена Ніну Карпачову про факт побиття екс-прем'єр-міністра Юлії Тимошенко, яка відбуває покарання у Качанівській колонії. Про це на брифінгу у ВР заявив віце-спікер, народний депутат від БЮТ Микола Томенко, передало інформагентство "РБК-Україна".

"Ми вимагаємо від генерального прокурора розібратися з порушенням Конституції і законів прокурором Харківської області... Від прокурора Юлія Тимошенко чітко вимагала в заяві повідомити омбудсмена про факт побиття, але прокурор Харківської області не зробив цього, не повідомив омбудсмену, чим безпосередньо порушив Конституцію", - заявив М.Томенко. Він зазначив, що опозиція буде вимагати "відповідної реакції генерального прокурора щодо прокурора Харківської області".

Довідка "SQ". Опозиція також вимагає звіту генерального прокурора й голови Державної пенітенціарної служби України після повідомлень про побиття Ю.Тимошенко і блокує роботу парламенту з 24 квітня.