Хоккейный тренер из Харькова И. Правилов задержан в США по подозрению в растлении детейВлада американського штату Пенсільванія заарештувала тренера з хокею з Харкова Івана Правілова за підозрою в розбещенні підлітка. Про це повідомило інформагентство "Інтерфакс-Україна" з посиланням на агентство "The Associated Press".

Як говориться в заяві про порушення кримінальної справи, 48-річний І.Правілов, що володіє молодіжною хокейною школою "Unique Hockey School" у Філадельфії, вчинив стосовно 14-річного учня школи дії сексуального характеру. Згідно федеральним судовим документам, два 14-річні хлопчики дали однакові свідчення, з яких випливає, що І.Правілов під час перебування у квартирі в районі Елкінс Парк, передмісті Філадельфії, поклав руку на статеві органи хлопчика.

Як повідомляється в документах, коли І.Правілов дізнався, що один з хлопчиків розповів про зловживання, він погрожував дитині і вдарив її. Наразі підозрюваний знаходиться під вартою.

Довідка "SQ". І.Правілов у минулому був головним тренером харківського хокейного клубу "Дружба 78".

У 2006 р. було порушено кримінальну справу про хуліганство стосовно трьох тренерів "Дружби-78". З квітня вони перебували на підписці про невиїзд. Незважаючи на це, двоє з них - І.Правілов та Володимир Єрьомін - улітку 2007 р. виїхали до Америки, де проходив міжнародний турнір з хокею. І.Правілов залишився в США, а повернувся з командою старших хокеїстів В.Єрьоміна затримали за два дні після повернення за постановою судді Київського райсуду Харкова.

У серпні 2007 р. співробітник спортшколи олімпійського резерву Євген Гладченко заявив журналістам, що, починаючи з 2000 р., І.Правілов, тренери, які працюють з ним, та його вихованці більше 10 разів били співробітників Палацу спорту. "І.Правілов створив у спортшколі систему терору і залякування, цілком покладаючись на своїх вихованців, за допомогою яких він неодноразово порушував закон. Це підтверджують численні звернення до міліції і заяви потерпілих", - підкреслив Є.Гладченко. Тренер з фігурного катання Лариса Барац повідомила про факти, коли за намовою І.Правілова його вихованці неодноразово били її чоловіка - тренера з фігурного катання Володимира Бараца, вихованців секції фігурного катання, її особисто, про численні конфліктні ситуації на льоду.