Россия ввела запрет на продажу продукции Лозовского сырзавода

Росспоживнагляд розширив з трьох до семи список українських підприємств, сир виробництва яких заборонено імпортувати до Росії. Як повідомила "Lenta.ru" з посиланням на головного санітарного лікаря Росії Геннадія Онищенка, під заборону потрапила продукція Баштанського (Миколаївська обл.) і Лозівського (Харківська обл.) сирзаводів, "Бель Шостки України" і Хмельницької маслосирбази.

За словами Г.Онищенка, відібрані в декількох регіонах Росії, включаючи Москву, зразки продукції цих підприємств не відповідали чинному законодавству. Так, усього в країні була припинена реалізація 30,6 т сиру.

Г.Онищенко також зазначив, що ситуація навколо імпорту сиру переходить у відання МЗС і посольств двох країн. Він підкреслив, що пакет документів на сир, що надійшов минулого тижні від українських підприємств, виявився незадовільним за змістом.

Довідка "SQ". Заборона на ввезення деяких українських сирів (трьох заводів у Чернігівській і Полтавській області) була введена в Росії на початку лютого. Українські сири займають на російському ринку 8,5%. У загальній складності з України до Росії поставляється 61 тис. т сиру.

Раніше начальник відділу харчової та переробної промисловості Головного управління промисловості, транспорту і зв'язку Харківської облдержадміністрації Олександр Лагутін повідомив, що Лозівський сирзавод не працює вже п'ять місяців.