У селищі Старий Салтів Харківської області тривають масштабні відновлювальні роботи житлових будинків та об'єктів інфраструктури, які постраждали від ворожих обстрілів. Про це повідомив начальник ХОВА Олег Синєгубов.

Старий Салтів - відоме курортне селище неподалік Харкова, де до війни працювало чимало баз відпочинку. З перших днів російського вторгнення в Україну ця місцевість опинилася під окупацією. Звільнити селище від російських загарбників вдалося лише на початку травня 2022 року. Проте після цього росіяни багато обстрілювали селище, через що близько 90% будинків там зазнали пошкоджень.

Торік у Старому Салтові було відремонтовано 4 багатоповерхівки, ще 13 будинків залишилися "перехідними" на 2024 рік. У квітні планують здати в експлуатацію два будинки, ще три - у травні. Решту робіт завершать влітку та восени. Ці об'єкти відновлюють за кошти Фонду ліквідації наслідків збройної агресії.

Вже закінчуються ремонтні роботи в одному з найпошкодженіших домів - у нього прилетіло чотири ворожі ракети. Усі конструкції вдалося відновити, будівлю утеплено, замінено вікна, двері та облаштувано укриття у підвалі. Залишається завершити роботи по цоколю.

Окрім житлового фонду, у Старому Салтові відбудовують заклад освіти, амбулаторію сімейної медицини, ЦНАП, облаштовується захисна споруда цивільного захисту. Роботи розпочалися у жовтні 2022 року.