Качество мяса на агрокомбинате "Слобожанский", где вырезали весь скот, не соответствовало стандартамЗастарілі обладнання і технології, зміна власників і заміна керівника не сприяли гарній і стабільній роботі агрокомбінату "Слобожанський" (Чугуївський р-н Харківської обл.; за рік на агрокомбінаті вирізали всіх свиней - "SQ"). Про це 17 лютого після зборів сільськогосподарського активу області в Харківському національному технічному університеті сільського господарства ім.Василенка повідомив журналістам голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін, коментуючи питання про ситуацію на підприємстві.

Губернатор повідомив, що якість м'яса, яке виробляв агрокомбінат, не відповідала стандартам, і його, наприклад, відмовлялися закуповувати до Держрезерву. "В результаті власники комбінату прийняли складне рішення. Воно полягає в тому, що необхідно повністю оновити все - починаючи від устаткування і закінчуючи породами вирощуваних свиней. Я дуже сподіваюся, що новий власник, який повинен з'явитися найближчим часом, буде мати достатньо коштів і досвіду для того, щоб зробити з агрокомбінату успішне підприємство, яким він і був", - заявив М.Добкін.

Довідка "SQ". Агрокомбінат "Слобожанський" - свинарський комплекс, який щорічно вирощував близько 100 тис.свіней. У 2011 р. на агрокомбінаті почали вирізати свиней і на початок 2012 р. їх не залишилося. При цьому на 1 лютого 2011 р. на комбінаті була 51 тис. 921 голова.

Як повідомило "Економічній правді" джерело, близьке до фінансово-промислової групи "СКМ" (Донецьк), група планує продати ВСАТ "Агрокомбінат "Слобожанський" (Чугуївський р-н, Харківська обл.). "Найближчим часом у "Слобожанському" буде новий власник. Підприємство виставили на продаж", - заявило джерело.

Майно "Слобожанського" знаходиться в заставі в "Першому українському міжнародному банку", який входить до структури власності групи "СКМ". У 2009 р., після того як позичальник припинив обслуговування кредиту, ревізійну комісію ВСАТ очолив представник "СКМ". Також змінився склад керівників наглядової ради підприємства.