Першу партію свиноматок чистокровних порід з Європи завезуть на агрокомбінат "Слобожанський" (Чугуївський район Харківської області) в червні-липні цього року. Про це 11 квітня повідомила "SQ" в.о. начальника Головного управління розвитку агропромислового комплексу Харківської облдержадміністрації Олена Кулик.

За її словами, за допомогою чистокровних свиноматок на агрокомбінаті будуть виводити міжпородний гібрид свиней. "Новий власник агрокомбінату володіє ще й агрокомбінатом "Галичина-Захід", який на сьогодні є одним з кращих в Україні. На "Слобожанському" вже йде оновлення матеріально-технічної бази та ремонт приміщень", - зазначила О.Кулик.

За словами керівника облуправління АПК, на агрокомбінаті будуть збільшувати поголів'я не тільки свиней, а й корів. А на території в 7 тис. га, яка належить агрокомбінату, керівництво "Слобожанського" планує побудувати комбікормовий завод.

Довідка "SQ". Агрокомбінат "Слобожанський" - один з найбільших у країні свинарських комплексів, який щорічно вирощував близько 100 тис. голів свиней. Раніше ним володів народний депутат, президент ФК "Харків", керівник футбольної Прем'єр-ліги Віталій Данилов.

З кінця 2011 р. до лютого 2012 р. в агрокомплексі вирізали всіх свиней. Голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін у лютому пояснив це тим, що якість м'яса на агрокомбінаті не відповідало необхідним стандартам. Агрокомплекс був виставлений на продаж.

Представник нових власників агрокомплексу - президент Асоціації свинарів України Ярослав Кебал - у середині березня заявив, що до кінця року на комбінат завезуть 5 тис. свиней.