Реалізація надлишкового майна ДП "Харківський приладобудівний завод ім.Шевченка" дозволила виручити більше 6 млн.грн. Про це 16 травня повідомив журналістам голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін. За його словами, з виручених коштів 5,7 млн.грн. піде в рахунок погашення заборгованості із зарплати, яка утворилася з 2008 р., а частина коштів - 1,2 млн.грн. - піде на виплату поточної зарплати.

Як зазначив М.Добкін, в липні планується погасити всі борги. "Крім того, керівництво підприємства, точніше, санатор, мав підготувати великий пакет документів - узгодження різних міністерств - для внесення змін до плану санації, щоб можна було продати об'єкти енергетики, які в принципі заводу з такими потужностями зараз не потрібні. Адже ці об'єкти енергетики можуть бути затребувані. І ми плануємо, що реалізація повинна скласти 10-12 млн.грн.", - зазначив М.Добкін.

Губернатор повідомив, що одночасно з погашенням боргів йде оформлення портфеля замовлень. "Це замовлення заводу ім.Малишева, "Турбоатома" (обидва - Харків) та інших підприємств", - зазначив губернатор.

За його словами, 1-2 червня пройде тендер на виробництво устаткування для Південно-Української АЕС. "І ми плануємо із загального замовлення в 29 млн.грн., який буде розігруватися, мільйонів на дев'ять отримати замовлення для заводу ім.Шевченка", - підкреслив М.Добкін.

Також губернатор зазначив, що дводенний робочий тиждень на підприємстві дозволяє "повністю забезпечити випуск тієї продукції, яку повинен зробити завод". "Я дав доручення призначити дві наради - одну з робочою групою заводу ім.Шевченка, іншу - з робочою групою заводу ХЕМЗ. Зустрічі відбудуться в середу і четвер", - додав М.Добкін.

Окрім того, за словами губернатора, до 1 вересня в Харків надійде перша партія електронних підручників. "Вони не будуть нашої збірки, але дадуть можливість зробити перший крок і перейти на складання цих підручників в Україні. Сподіваємося, що до кінця року буде організована зборка підручників у Харкові, на заводі ім.Шевченка", - заявив М.Добкін.

Довідка "SQ". ДП "Харківський приладобудівний завод ім.Шевченка" виробляє телефонні станції, системи управління для спецтехніки і енергооб'єктів. На 1 квітня заборгованість із зарплати на заводі становить 23 млн. 29,8 тис. грн.