На ДП "Харківській приладобудівний завод імені Т.Шевченка" почали виплачувати заборгованість із зарплати. Про це сьогодні, 10 квітня, повідомив заступник голови Харківської облдержадміністрації Андрій Моченков, передав сайт ХОДА.

"Проблема полягає не в тому, що не виконуються зобов'язання перед колективом заводу Шевченка, а в тому, що орган управління підприємством знаходиться в Києві. Тому необхідно було погоджувати питання надходження грошей, які колективом уже зароблені: відвантажена продукція на завод ім.Малишева та КБ з машинобудування ім.Морозова. Цей процес затягнувся на кілька днів. З понеділка по п'ятницю ми займалися тим, що через Київ, через завод Малишева заводили гроші на завод Шевченка. З сьогоднішнього дня і до кінця тижня кожен день на підприємстві будуть виплачуватися гроші", - заявив А.Моченков.

Довідка "SQ". На 1 січня 2012 р. заборгованість із зарплати на заводі ім.Шевченка становила понад 26 млн.грн.
Учора, 9 квітня, близько 700 робітників ДП ​​"Харківський приладобудівний завод ім.Шевченка" вийшли на мітинг. Працівників підприємства обурило те, що керівництво обіцяло виплатити зарплату, однак грошей немає. Хоча, за словами протестуючих, зарплата нарахована, але її не видають.