На крупнейшем в стране агрокомбинате "Слобожанский" вырезали всех свинейВСАТ "Агрокомбінат "Слобожанський" (Чугуївський район, Харківська обл.) припинив вирощування свиней. Про це стало відомо "SQ" з власних джерел. Свиней почали вирізати в кінці 2011 р., і зараз худоби на комбінаті вже не залишилося. При цьому на 1 лютого 2011 р. на комбінаті була 51 тис. 921 свиня.

Як повідомили "SQ", ситуація з агрокомбінатом згубно відбилася на рівні поголів'я свиней у Чугуївському районі, де залишилося близько 10 тис. голів у різних господарствах і фермах. "Складно сказати, що спонукало власників припинити вирощування свиней. Найімовірніше, це були прорахунки в маркетинговій політиці, а можливо, терміново були потрібні гроші", - відзначило джерело. За його словами, зараз ведуться переговори про продаж свинарського об'єкта, яким зацікавилася одна фірма-покупець.

Довідка "SQ". Як повідомило "Економічній правді" джерело, близьке до фінансово-промислової групи "СКМ" (Донецьк), група планує продати ВСАТ "Агрокомбінат" Слобожанський "(Чугуївський р-н, Харківська обл.). "Найближчим часом у "Слобожанському" буде новий власник. Підприємство виставили на продаж", - заявило джерело.

Пізніше компанія "СКМ" заявила, що не є власником агрокомбінату, тому не може його продавати. При цьому в "СКМ" заявили, що є кредитором комбінату і сприяють його фінансовому оздоровленню.

Майно "Слобожанського" знаходиться в заставі в "Першому українському міжнародному банку", який входить до структури власності групи "СКМ". У 2009 р., після того як позичальник припинив обслуговування кредиту, ревізійну комісію ВСАТ очолив представник "СКМ". Також змінився склад керівників наглядової ради підприємства.

Агрокомбінат "Слобожанський" - свинарський комплекс, який щорічно вирощував близько 100 тис. свиней.