Група "СКМ" (Донецьк) планує продати ВСАТ "Агрокомбінат "Слобожанський" (Чугуївський р-н, Харківська обл.). Про це "Економічній правді" повідомило джерело, близьке до фінансово-промислової групи. "Найближчим часом у  "Слобожанському" буде новий власник. Підприємство виставили на продаж", - заявило джерело.

Як повідомляє видання, майно "Слобожанського" знаходиться в заставі в "Першому українському міжнародному банку", який входить до структури власності групи "СКМ". У 2009 р., після того як позичальник припинив обслуговування кредиту, ревізійну комісію ВСАТ очолив представник "СКМ". Також змінився склад керівників наглядової ради підприємства. Саме тоді в ЗМІ з'явилася інформація про зміну власника господарства.

Довідка "SQ". Агрокомбінат "Слобожанський" - свинарський комплекс, який щорічно вирощував близько 100 тис. голів. Раніше ним володів народний депутат, президент ФК "Харків", керівник футбольної Прем'єр-ліги Віталій Данилов.

За шість місяців 2011 р. на "Слобожанському" було вирізано 16 тис. свиней (було 56 тис., а залишилося 40 тис.). Як заявив голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін, потрібно без зволікання вжити заходів для того, щоб в області не скорочувалося поголів'я свиней. "Потрібно дати рекомендації, що зробити. Або треба ініціювати звільнення директора, або звертатися до власників, або до громадськості", - зазначив М.Добкін.