Наблюдательный совет ФК "Металлист" будет переизбранПАТ "Футбольний клуб "Металіст" (Харків) оголосило про проведення позачергових зборів акціонерів. Збори заплановані на 7 лютого. Про це товариство повідомило в загальнодоступній базі Нацкомісії з цінних паперів та фондового ринку.

На зборах планується переобрати членів спостережної ради, затвердити умови цивільно-правових договорів та контрактів, що укладаються з ними, встановити розмір їх винагороди, а також обрати особу, уповноважену на підписання договорів (контрактів) з членами спостережної ради товариства. Також планується переобрати ревізійну комісію товариства.

Збори пройдуть за адресою вул. Плеханівська, 65 (прибудова до західної трибуни стадіону ОСК "Металіст" (літ. "Я-5"), другий поверх, конференц-зал "Б"). Початок об 11.00. Реєстрація учасників відбудеться в день та за місцем проведення зборів з 10.00 до 10.50. Перелік акціонерів, які мають право участі у загальних зборах акціонерів товариства, складається на 24.00 1 лютого.

Довідка "SQ". Головою спостережної ради ПАТ "ФК "Металіст" є колишній президент "ФК "Металіст", голова ради ТОВ "Девелопмент Констракшн Холдинг" (DCH) Олександр Ярославський, який у травні 2011 р. загальними зборами акціонерів АТ "ФК "Металіст" був переобраний головою спостережної ради клубу на три наступні роки. Тоді ж були переобрані на новий термін члени спостережної ради Олексій Ярославський (президент ТОВ "Інвестиційна компанія" XXI століття. Харків"), Артем Александров (директор ТОВ "DCH"), Олександр Чорний (директор ЗАТ "Укрінвест") і Марина Малина (начальник юридичного відділу АТ "ФК "Металіст"). Також обрані на три роки голова ревізійної комісії ПП "Професіонал" і член ревкомісії ПП "ІнтерінформЦентр".

24 грудня 2012 р. Ярославський склав повноваження президента клубу. Пізніше стало відомо, що група компаній "Газ України" досягла домовленості з придбання у Ярославського харківського ФК "Металіст". Власником "Газ України" є 27-річний бізнесмен Сергій Курченко.