металлист, курченко, ФК МеталлистСергій Курченко 7 лютого загальними зборами акціонерів ПАТ "ФК Металіст" (Харків) був обраний новим президентом клубу. Як повідомив офіційний сайт клубу, також був сформований новий склад наглядової ради клубу.

Курченко зазначив, що мета, яка ставиться перед клубом - увійти до числа лідерів українського футболу, які ведуть реальну боротьбу за титул чемпіона країни. "Я хочу реально брати участь у житті клубу, а не залишатися тільки його власником. Саме тому я очолив ФК "Металіст" у статусі президента. Я маю намір докласти всіх зусиль і забезпечити достатні фінансові ресурси для розвитку нашого клубу, і впевнений в його майбутньому успіху. У "Металіста" великі традиції і кращі в країні вболівальники, які заслуговують найбільших перемог і досягнень ", - заявив Курченко.

Довідка "SQ". 24 грудня 2012 колишній власник клубу Олександр Ярославський заявив про складання повноважень президента клубу. Пізніше стало відомо, що група компаній "Газ України" досягла домовленості з придбання у Ярославського харківського ФК "Металіст". Власником "Газ України" є Курченко.
Ярославський також був головою наглядової ради ПАТ "ФК "Металіст". У травні 2011 р. загальними зборами акціонерів АТ "ФК "Металіст" він був переобраний головою наглядової ради клубу на три наступні роки.