У Харківській ОВА - нова керівниця апарату. Із 5 травня 2024 року на цю посаду призначена Катерина Бойко.

Катерина Бойко народилася 28 грудня 1985 року.

Освіта - вища:

  • у 2007 році закінчила Міжнародний науково-технічний університет (менеджмент, бакалавр менеджменту);
  • у 2009 році - Міжнародний науково-технічний університет імені академіка Юрія Бугая (менеджмент організацій, менеджер-економіст);
  • у 2021 році - Харківський національний університет імені В.Н. Каразіна (публічне управління та адміністрування, магістр публічного управління та адміністрування).

До призначення Катерина Бойко працювала радником патронатної служби начальника обласної військової адміністрації апарату Харківської обласної військової адміністрації. Ще раніше, з 2018 по 2023 роки, - керівником апарату Полтавської обласної державної адміністрації. Нагадаємо, що чинний голова ХОВА Олег Синєгубов з листопада 2019 року по грудень 2021 року обіймав посаду голови Полтавської ОВА.

Раніше апаратом ХОВА керувала Вікторія Белявцева. Вона працювала у ХОВА з 2016 року. Наразі вона та ще кілька осіб є підозрюваними у підробці документів при постачанні гуманітарки та розкраданні понад 15 мільйонів гривень. Белявцева звільнилась з ХОВА на початку лютого 2024 року. 22 лютого суд призначив їй запобіжний захід - тримання під вартою з правом внесення застави у розмірі 3,6 мільйона гривень. Белявцева внесла заставу.