В обладнаних на станціях харківського метро класах навчатиметься понад 1000 дітей. Про це повідомив мер Харкова Ігор Терехов.

За його словами, у підземці вже облаштовано 60 класів, які розраховані сумарно на 1003 дітей. Класи створять на п'яти станціях метрополітену. Крім учителів, у класах у метро працюватимуть педагоги-тьютори, психологи та медики.

За попередніми підрахунками, у метро навчатиметься 30% школярів Харкова. Насамперед це стосується молодшої школи. Навчання планується організувати у дві зміни.

Ігор Терехов додав, що вчитися в метро діти будуть кілька разів на тиждень. При цьому дистанційно розпочнуть навчальний рік усі школи міста.

За даними міськради, станом на кінець серпня:

  • 44% харківських школярів (43 369 дітей) перебувають у Харкові;
  • 35% (38 584 дитини) - за кордоном;
  • 12% (13 642 дитини) - в Україні;
  • 9% (9 868 дітей) - у Харківській області.

Роботи з облаштування класів закінчаться до початку навчального року. За інформацією директора Департаменту освіти міськради Ольги Деменко, навчальний рік у Харкові розпочнеться 4 вересня.

Напередодні навчального року чиновники провели опитування серед батьків школярів, щоб з'ясувати, який формат навчання вони підтримують. Голоси розподілилися так:

  • 88 979 осіб - за онлайн-навчання;
  • 22 518 - за офлайн;
  • 2 449 - за школу в метро.

В ефірі національного телемарафону Ігор Терехов назвав облаштування класів у метро "вимушеним заходом", на який пішли, щоб діти мали можливість відвідувати уроки офлайн. Ситуація з безпекою в Харкові, каже Терехов, не дає змоги вчитися у звичайному режимі, а метро - найбезпечніше місце в місті.

Мер зазначив, що міська влада ретельно підходила до вибору станцій метрополітену, на яких облаштують класи, щоб діти не заважали пасажирам.