У Житомирі судитимуть харків'янку за заперечення збройної агресії Росії. Як розповіла "Суспільному" речниця Житомирської обласної прокуратури Тетяна Гоша, 50-річна жінка назвалася "дворянкою Російської імперії".

Інцидент стався 19 липня в одному з торгових центрів Житомира. Харків'янка запізнилася на свій автобус, і в очікуванні наступного рейсу зайшла в косметичний магазин. Там вона почала сперечатися з продавчинею, розмову зняли інші люди і виклали в мережу.

За словами Тетяни Гоша, жінка під час суперечки голосно заявила, що всі українці - "терпили". Коли ж присутні запитали про її причетність до українців, заперечила і демонстративно наголосила, що вона - "дворянка Харківської губернії Російської імперії". Щоправда, уточнила, що в "губернії" народилася прабабуся, а вона - у Радянському Союзі.

Крім того, жінка додала, що "її місто бомблять жовто-блакитні" і зневажливо висловилася щодо державних символів України.

Як з'ясувалося на слідстві, 50-річна мешканка Харкова раніше була судима за крадіжки. Цього разу її звинувачують у запереченні збройної агресії РФ. За цією статтею "дворянці" загрожують виправні роботи на строк до двох років або арешт на строк до шести місяців, або позбавлення волі на строк до трьох років.