Російські війська мають намір створити умови для подальшого просування углиб Харківської області. Про це повідомили у американському Інституті вивчення війни (ISW).

За даними аналітиків ISW, в районі Борщової на півночі від Харкова ворог досяг незначних успіхів.

"Геолокаційні кадри показують, що російські війська досягли незначних успіхів на схід від шосе E40 на південний захід від Борщової в невизначену дату", - зазначили американські експерти.

Крім того, на півдні області окупанти намагалися або успішно перейшли на контрольовану Україною територію.

"Український Генштаб повідомив, що українські війська виявили і знешкодили російську розвідгрупу в Щурівці, за 35 км на північний захід від Ізюму. Щурівка розташована на західному березі річки Сіверський Донець, що свідчить про те, що російські війська намагалися або успішно перейшли на контрольовану Україною територію у цьому районі", - додали аналітики ISW.


Увага! Читайте нас у телеграм-каналі Новини Status Quo
Там більше інформації!


На думку експертів, у сукупності ці дані можуть свідчити про те, що російські війська створюють умови для подальшого просування в Харківську область на північний захід від нинішньої лінії Ізюм-Слов'янськ. При цьому аналітики зазначають, що ймовірність захоплення росіянами додаткових територій у Харківській області залишається обмеженою.