Силовики викрили жителя Краснограда Харківської області, який закликав РФ бомбити Україну. Про це повідомив речник обласного управління СБУ Владислав Абдула.

За даними слідства, влітку минулого року 42-річний чоловік почав співпрацювати з росіянами. За винагороду він погодився створити сайт, щоб розміщувати там російську пропаганду.

У своїх публікаціях чоловік виправдовував збройну агресію РФ, визнавав правомірною окупацію та анексію частини України та підтримував проведення російської "військової спецоперації". Також у публікаціях містилися заклики до РФ завдавати ракетних ударів по Західній Україні.

В СБУ зазначили, що чоловік встиг розмістити на сайті більше 10 публікацій. Але отриманими від РФ грошима скористатися не зміг, оскільки не зумів вивести їх з електронного гаманця.

Пропагандист затриманий. Йому інкримінують ч.2 ст. 110 (посягання на територіальну цілісність і недоторканність України) і ч. 2 ст. 436-2 (виправдання, визнання правомірною, заперечення збройної агресії РФ проти України) КК України.

Суд засудив чоловіка до п'яти років позбавлення волі. Вирок поки не вступив в силу: йде час на апеляційне оскарження.

Раніше силовики затримали жителя смт Сахновщина Харківської області, який у забороненій в Україні російській соцмережі "Однокласники" агітував за "русский мир", вихваляючи збройні сили РФ.

3-1
4-1