На фронті загинула дочка почесного ректора харківського вишу – Владислава Черних. Про це повідомили у Національному фармацевтичному університеті, аспіранткою якого була дівчина.

Владислава загинула 28 грудня під час виконання бойового завдання. Вона була медиком ЗСУ, пілотом дрона, аспіранткою, дочкою почесного ректора НФаУ Валентина Черних.

"Владислава був гордістю Національного фармацевтичного університету. Дівчина любила і вміла вчитися. Усі, хто знав її, захоплювалися її оптимізмом, розумом, людяністю, силою волі. Владислава прийняла тяжке для сім'ї рішення і приєдналася до боротьби з агресором. Вічна пам'ять та слава Владиславі Черних – українській захисниці, яка боролася за майбутнє Батьківщини!", - йдеться у повідомленні колективу університету, який висловив співчуття почесному ректору вишу, що втратив доньку.

Засновник добровольчого підрозділу "Хартія", до якого Владислава приєдналася у травні, Всеволод Кожем'яко, розповів, що Влада із позивним "Аїда" стала першою дівчиною у "польовому" складі "Хартії". Вона дуже добре справлялася зі стрілецькою зброєю.

"Вона прийшла до нас як медик, але працювала і в розвідці, а потім стала пілотом дронів різного призначення - розвідників, бомбардувальників, камікадзе. Не раз виконувала дуже складні бойові завдання. Тільки кілька тижнів тому вона врятувала життя тяжко пораненому побратиму, надавши йому першу допомогу на полі бою, коли їхній екіпаж безпілотника потрапив під вогонь ворожого вертольота. Щирі співчуття та велика повага батькам Влади, які подарували Україні та світу таку гідну Дочку!", - написав Всеволод Кожем'яко та пообіцяв, що вони помстяться за смерть Влади.

Після початку повномасштабної агресії жертвами окупантів стали десятки викладачів, студентів та співробітників харківських вишів. Тільки Каразінський університет втратив 27 співробітників, студентів та випускників, але це лише офіційні цифри, адже інформація, особливо з деокупованих територій, надходить поступово.