Комендантська година в Харківській області в ніч з 31 грудня на 1 січня буде як у звичайні дні і триватиме з 23 години вечора до 5 ранку. Про це повідомив голова управління Нацполіції Харківської області Володимир Тимошко.

За його словами, перебувати на вулиці та інших громадських місцях у цей період заборонено. Поліцейські ретельно перевірятимуть порушників комендантської години, їх документи, доставлятимуть до підрозділів поліції для встановлення особи чи перевірки.

Виходити під час комендантської години можна лише у разі отримання сигналу про повітряну тривогу, щоб дістатися до найближчого укриття. При цьому обов'язково мати із собою документ, що засвідчує особу. У разі відключення електроенергії правоохоронці повідомлятимуть населення про повітряну тривогу з гучномовців.

Володимир Тимошко нагадав, що використання феєрверків, петард, салютів та інших піротехнічних засобів на території України заборонено, адже вибухи від святкових салютів можуть сприйматися як обстріли.

Раніше в Харкові ходили чутки про можливе введення в новорічну ніч довгої комендантської години, таку було введено влітку, на свята 23 та 24 серпня. Як пізніше розповів мер Ігор Терехов, довга комендантська година себе виправдала: Харків обстрілювали, але обійшлося без жертв і постраждалих серед городян.