Американський штат Юта планує допомагати постраждалим громадам Харківської області. Про це йшлося на онлайн-зустрічі між представниками Юти та ХОВА.

Також у зустрічі взяли участь керівники Куп'янської, Чугуївської міських та Печенізької селищної військових адміністрацій. Під час засідання порушували питання укладення меморандумів про співпрацю з американськими містами.

Основні напрями - спільний розвиток освіти, підприємництва та відновлення пошкоджених і деокупованих населених пунктів Харківської області.

"Ми розуміємо, якої великої шкоди зазнали ваші міста внаслідок збройної агресії РФ. Тому ми готові допомагати вам у відновленні житлового фонду, підприємств, а головне - у поверненні мирного життя", - зазначила мер міста Вайньярд штату Юта Джулія Фулмер.

Юта - 13-й за розмірами, 33-й за чисельністю населення з 50 штатів США. Юта є транспортним центром, осередком освіти, інформаційних технологій та наукових досліджень, державних послуг, видобувної промисловості, та чималим туристичним центром для відпочинку на свіжому повітрі. У національному опитуванні Інституту Геллапа 2012 року Юта була визнана "найкращим штатом для життя" на основі 13 вимірів, включно з різними економічними, життєвими та пов'язаними зі здоров'ям перспективними показниками.