Голова Харківської облради Тетяна Єгорова-Луценко отримала нову посаду. Чиновниця стала головою Української асоціації районних та обласних рад.

За обрання Тетяни Єгорової-Луценко президентом асоціації проголосували 108 зі 116-ти делегатів, які брали участь у виборах, серед них голови обласних, районних рад, асоціацій по всій Україні.

На своїй посаді Єгорова-Луценко змінила екс-голову Харківської облради Сергія Чернова, який очолював Всеукраїнську асоціацію районних та обласних рад з 2010 року.

Тетяні Єгоровій-Луценко - 40 років. У неї дві вищі освіти - за спеціальностями "Правознавство" і "Публічне управління та адміністрування". Є ступінь доктора юридичних наук.

З червня 2003 по вересень 2004 рр. вона працювала старшим секретарем Дзержинського райсуду Харкова. У 2004-2014 рр. обіймала посаду секретаря ректорату Юридичного університету. У 2011 році за сумісництвом очолювала юридичний відділ ТОВ "Агропром АВ".

З грудня 2012-го по лютий 2020 рр. працювала у відділі правового забезпечення галузевого інноваційного розвитку НДІ Національної академії правових наук України.

З вересня до грудня 2014 року була головним спеціалістом у Головному міському управлінні юстиції та Головному управлінні юстиції в Харківській області.

У 2015 році Єгорова-Луценко працювала начальником відділу та начальником реєстраційної служби Лозівського міського управління юстиції в Харківській області.

До квітня 2017 року очолювала відділ державної реєстрації актів цивільного стану по Харкову. Була директором департаменту з судової роботи та банкрутства Міністерства юстиції України.

З грудня 2017 по грудень 2019 року очолювала Головне територіальне управління юстиції в Харківській області.

З 19 серпня 2021 року Тетяна Єгорова-Луценко очолює Харківську облраду.

Українська асоціація районних та обласних рад - всеукраїнське добровільне об'єднання органів місцевого самоврядування. Була створена 1991 року.

Головними пріоритетами асоціації є:

  • реформування місцевого самоврядування;
  • місцевий і регіональний розвиток;
  • соціальні питання;
  • земельні відносини та природокористування.