У Харкові викрили жінку, яка в забороненій в Україні соцмережі "Одноклассники" поширювала російську пропаганду. Про це повідомили в поліції.

На своїй сторінці в "Однокласниках" харків'янка написала, що "ми втратили Україну, і вона ніколи не буде в колишніх кордонах", а також в образливій манері вказувала на нерівноправність громадян.

За даними обласної прокуратури, деякі публікації харків'янки містили пропагандистські тези росіян про політичне керівництво України та міжнародних партнерів, які допомагають державі зброєю.

Слідчі повідомили жінці про підозру за ч. 2 ст. 436-2 (виправдання, визнання правомірною, заперечення збройної агресії РФ проти України, глорифікація її учасників) та ч. 1 ст. 161 (порушення рівноправності громадян залежно від їхньої расової, національної, регіональної належності, релігійних переконань, інвалідності та за іншими ознаками) КК України.

Наразі вирішується питання про обрання запобіжного заходу.

У Харкові за колабораціонізм судитимуть чоловіка, який публікував в "Однокласниках" пости на підтримку дій РФ, стверджуючи, що "Харків ніколи не був Україною".

А в березні суд ухвалив вирок харків'янину, який чекав на "русскій мир" і кадировців.