Тарифи на світло для побутових споживачів до кінця квітня 2024 року не підвищуватимуть. Як повідомив прем’єр-міністр Денис Шмигаль, таке рішення 27 грудня під час засідання ухвалив уряд.

За словами Шмигаля, ціна електроенергії й надалі становитиме 2,64 грн за кВт/год. Це дозволить не збільшувати навантаження на родинні бюджети під час опалювального сезону.

Тарифи на електроенергію востаннє в Україні підвищували з 1 червня 2023 року: з 1,44 грн і 1,68 грн за кВт/год (залежно від обсягу споживання) до єдиного тарифу - 2,64 грн за кВт/год.

Прем’єр підкреслив, що українська енергетика успішно проходить перший зимовий місяць. Генерації достатньо для забезпечення світла та тепла і в оселях українців, і для роботи підприємств. Вже кілька днів поспіль знижується добовий максимум споживання.

Раніше Міненерго повідомляло, що низка ЗМІ та телеграм-каналів поширили недостовірну інформацію, підвищення тарифу на електроенергію для населення з 1 січня не буде.

Голова Уряду розказав, що за останній тиждень Україна двічі надавала аварійну допомогу Польщі, приймаючи додатковий обсяг електроенергії. Він висловив сподівання на зворотну підтримку партнерів в разі потреби.