У Харкові найпоширенішими порушниками ПДР виявилися пішоходи. Про це пише "Суспільне" з посиланням на патрульну поліцію.

Так, з 1 по 19 грудня патрульні склали 539 протоколів та винесли 2860 постанов про штраф за порушення правил дорожнього руху.

За словами заступника начальника департаменту патрульної поліції Харківської області Ярослава Диняка, найпоширенішим порушенням правил у грудні став перехід дороги у недозволеному місці. За це передбачено штраф 255 грн.

У грудні патрульні склали:

  • 284 протоколи - за керування авто у стані алкогольного чи наркотичного сп'яніння;
  • 182 - порушення правил дорожнього руху, що спричинило пошкодження авто, вантажу або доріг;
  • 56 - керування без прав;
  • 15 - залишення місця ДТП;
  • 1 - перевищення швидкості, проїзд на сигнал світлофора, що забороняє;
  • 1 - невиконання водіями вимог щодо зупинки.

Усі складені протоколи направлено до судів.

У Харкові не включають вуличне освітлення з 24 лютого, вечорами місто буквально занурюється у морок. Розрізнити силуети перехожих можна на ділянках, що освітлюються вікнами будинків чи вітринами кафе, магазинів. Дороги також не висвітлюються. Тому побачити пішоходів, які переходять дорогу - складно. Тут допомагають елементи одягу. що світяться, або ліхтарики - перед тим, як перейти дорогу, людина підсвічує її попереду себе, таким чином зробивши себе помітною в темряві.

Восени, коли світловий день скоротився, харків'янам на вулицях роздавали стрічки, що світяться. Таким чином патрульні нагадали про важливість використання світловідбиваючих елементів, особливо у темний час доби.

У листопаді мер Ігор Терехов розповів, що вмикати у Харкові ліхтарі поки що не планують, оскільки це забороняють військові з міркувань безпеки.