Армія РФ готується до штурмів на Куп'янському напрямку. Про це повідомив голова ХОВА Олег Синєгубов.

За його словами, на цій дільниці фронта росіяни активних штурмових дій поки що не проводять, але запускають сюди диверсантів, які намагаються з'ясувати позиції ЗСУ та їхню кількість.

Крім того, російські війська б'ють по Куп'янському напрямку керованими авіабомбами. На думку губернатора, це свідчить про те, що противник готується до штурмів. При цьому, каже Синєгубов, дії росіян відбуваються хвилями: вони готуються, наступають, їм завдають поразки, після - вони знову йдуть на ротації, а потім знову готуються до штурмів.

Начальник прес-служби Східного угруповання військ ЗСУ Ілля Євлаш розповів, що на Куп'янсько-Лиманському напрямку станом на 27 вересня ситуація важка, але контрольована. Там фіксують понад 110 тисяч бійців російської армії, а на озброєнні в них - тисячі броньованих машин, зокрема, танки, БТРи, спеціальні дозорні машини, різні артилерійські системи. Росіяни завершують перекидання 25-ї армії з Центрального військового округу РФ і формують 12 штурмових рот, куди входять приблизно 2000 бійців, пише "Суспільне".

Ілля Євлаш додав, що РФ продовжує завдавати ударів з усіх видів озброєння - танків, армійської та тактичної авіації.