У Первомайському Харківської області опалювальний сезон розпочнеться не раніше 1 листопада. Таке рішення ухвалили 27 вересня на черговому засіданні виконкому, повідомив мер Микола Бакшеєв.

Директор КП "Тепломережі" Михайло Черняк заявив, що цьогоріч опалення ввімкнуть не раніше 1 листопада, незважаючи на погоду. Міські котельні готові на 100%.

Тарифи на тепло для населення залишаться на рівні опалювального сезону 2021/22 років. Комунальники стверджують, що тарифи не покривають витрати. За їхніми словами, держава поки що не компенсувала різницю між тарифами і витратами. Станом на жовтень ця різниця становитиме близько 30 млн грн.

За наявними нормативами опалювальний сезон слід починати за середньодобової температури нижче 8 градусів тепла. Зазвичай це відбувається 15 жовтня. Цього року в Харківській області - аномально теплий вересень. Денна температура практично весь місяць сягала 25-27 градусів тепла. У перший тиждень жовтня синоптики обіцяють денну температуру не нижче 17 градусів тепла, вночі - не нижче 9 градусів.