Через зйомки кліпу Сергія Жадана та Христини Соловій звільнять керівництво Андріївської церкви УГКЦ у Львові. Про це повідомив ієромонах Української греко-католицької церкви отець Юстин (Юрій) Бойко в ефірі "Говорить Великий Львів".

20 жовтня Сергій Жадан і Христина Соловій випустили спільний кліп на пісню "Серце". Зйомки частково проходили в храмі святого Андрія у Львові. У ролику Сергій Жадан йде вулицями Львова до Соловій, яка чекає на нього в храмі. Паралельно показані інші пари, зокрема, жінки, які цілуються. Це викликало негативну реакцію представників церкви.

В окремому відео, яке записав Юстин Бойко, він пояснив, які саме, на його думку, християнські цінності були порушені. Він виділив кадр, де цілуються дві дівчини, що розцінив як пропаганду ЛГБТ.

Представники парафії святого Андрія закликали музикантів видалити відео з мережі.

"Вина отців явна в цій ситуації. Крім морального принципу, вони порушили ще й принцип церковного права, який говорить, що не можна церкву використовувати для інших цілей, окрім молитви і того, що служить слову Божому", - зазначив отець Юстин.

У програмі "20:23" Жадан і Соловій розповіли, що церква - це метафора, і жодного святотатства в роботі не закладалося.

"Кліп знімався в церкві. Але в цьому не було нічого ні антиклерикального, ні провокативного. Церква там як певна метафора. Метафора певної суспільної думки. І взагалі громадської думки", - заявив Жадан.

За словами отця Юстина, музиканти не можуть визначати, що є клерикальним чи антиклерикальним. Кліп, записаний у церкві, він назвав провокативним.