Харківська міськрада скасувала два тендери на суму 63 млн грн. За ці гроші Департамент житлово-комунального господарства планував замовити висадку квітів, полив і стрижку газонів та прибирання вулиць.

За словами мера Харкова Ігоря Терехова, міська влада стежить за тим, щоб в умовах війни бюджетні кошти витрачалися раціонально. Уже перевірено всі тендери, які мав провести Департамент ЖКГ, і деякі з них скасували або скоротили.

Терехов запевнив, що скасування тендерів не вплине на чистоту в місті.

Раніше мер ініціював перевірку всіх закупівель, які роблять комунальні підприємства і департаменти мерії. За його словами, після перевірки всі необов'язкові тендери скасують. Гроші, виділені на них, спрямують на відновлення зруйнованого війною житла, інфраструктуру або військові потреби.

Мер Харкова також зазначив, що керівники, які не пройшли тендерну перевірку на нецільове використання коштів, будуть відсторонені від посад. Так, через непрозорі тендери ліквідують управління інноваційного розвитку та іміджевих проєктів міськради, а його очільницю - Вікторію Грецьку-Миргородську - уже відсторонили.