17 лютого 2024 року РФ намагалася ліквідувати начальника Харківського гарнізону та сил оборони Харкова Сергія Мельника із позивним Марсель. Про це він сам повідомив у своєму телеграм-каналі. Крім Марселя, тоді постраждали ще шестеро військовослужбовців, пише "Суспільне".

Докладно розповідати про той обстріл Мельник відмовився з міркувань військової таємниці. Він вважає, що це був замах саме на нього, адже російська сторона, намагаючись деморалізувати ВСУ, визначила пріоритетними цілями українських командирів.

Нещодавно командир полку "Цунамі" нашої славетної бригади "Лють" загинув від ракетного удару. Вони почали відпрацьовувати пріоритетні цілі, щоб показати Збройним силам, нашим українцям: "Дивіться, бійтеся, ми знищуємо ваших людей. Ми знищуємо ваших пріоритетних командирів", - зазначив Мельник.

За його словами, 17 лютого у нього була звичайна поїздка військовими частинами Харківського гарнізону. Він зі своїм підрозділом перебував в одній з військових частин, коли росіяни завдали ракетного удару двома ракетами по їхньому командному пункту. Семеро військовослужбовців, включно з Мельником, зазнали поранень. Після цього потрібно було пройти лікування та реабілітацію. Зараз Мельник знову в строю.

Травма Сергія Мельника була важкою, як і в інших поранених. Він планує поглиблену реабілітацію вже після перемоги, коли буде більше часу.

Марсель зазначив, що часто відвідує передову, бо розуміє потребу військових бачити своїх командирів поруч. На його думку, це додає впевненості та мотивації як солдатам, так і йому самому. Контакт з військовослужбовцями на лінії фронту необхідний для забезпечення їхніх потреб та підтримання бойового духу.

Сергій Миколайович Мельник - народився 12 липня 1977 року в Хмільнику Вінницької області. Військовослужбовець, бригадний генерал юстиції, доцент, доктор юридичних наук. 

  • У Збройних Силах України з 1994 року.
  • Начальник Військово-юридичного інституту Національного юридичного університету імені Ярослава Мудрого 09.11.2019 по теперішній час.
  • У 2019 році як радник із правових питань виконував обов’язки  у районі ООС, є учасником бойових дій.
  • Начальник Харківського гарнізону з 2021 року.
  • З вересня 2022 року заступник командувача оперативного угрупування військ Харків. Керівник Сил оборони міста героя Харкова.
  • 4 березня 2022 року президент України Володимир Зеленський присвоїв Мельнику звання бригадного генерала юстиції.