У Харкові можуть закритися всі лабораторії "Сінево". У компанії заявили, що за позовом Держбюро розслідувань суд наклав арешт на будівлю головного офісу і центральної лабораторії компанії у Києві, і це може спричинити повну зупинку роботи мережі лабораторій "Сінево" в Україні. 

У своїй заяві "Сінево" називає такі дії "безпідставним і протизаконним арештом". У компанії наголосили, що кримінальне провадження, у межах якого було накладено арешт на будівлю, ведеться за фактом незаконного виведення з держвласності нерухомого майна у період з 2016 по 2021 роки. Воно не має жодного відношення до міжнародної групи Medicover та до будівлі, яка належить групі та на яку накладений арешт. У компанії стверджують, що міжнародна група Medicover придбала будівлю у 2010 році у фізичних осіб: це значить, що будівля знаходилася у приватній власності, а не належала державі.

"Мережа медичних лабораторій "Сінево Україна", яка є частиною міжнародної групи Medicover з головним офісом у м. Стокгольм (Швеція), офіційно заявляє, що арешт, накладений на будівлю головного офісу і центральної лабораторії компанії,  є протиправним, незаконним, та може вважатися тиском на бізнес, який є найбільшою європейською інвестицією в галузь охорони здоров’я України", - йдеться у заяві.

У ДБР у свою чергу розпвіли, що досудове розслідування стосовно "Сінево" проводиться ще з 2022 року. Воно стосується можливого незаконного відчуження цілісного-майнового комплексу державного підприємства службовцями одного з міністерств, Фонду державного майна та Українського науково-дослідного інституту нафтопереробної промисловості МАСМА, повідомляє "Економічна правда"..

Проводилось розслідування законності перереєстрації частини цілісного-майнового комплексу третім особам. У 2022 році слідчим суддею за клопотанням прокурора накладено арешт на ці приміщення. Також у ДБР наголосили, що слідчих дій відносно вказаного медичного підприємства, які б перешкоджали здійсненню його діяльності, - не проводилось. Після накладення арешту на держмайно у 2022 році жодних перешкод у наданні медичних послуг не виникало та не виникає і зараз, кажуть у ДБР.

Вказаний арешт неодноразово був предметом судових оскаржень, але ухвала залишається в силі.