У Харкові чоловік відрізав голову і розчленував свою дружину - балетмейстра театру. Про трагедію повідомив начальник Слідчого управління поліції в Харківській області Сергій Болвінов.

До поліції звернулася жінка із заявою, що зникла її дочка Марія, яка працювала балетмейстером у харківському театрі. Поліцейські з'ясували, що жінку вбили, - і відновили картину злочину.

Марія багато років була заміжня. Чоловіка звали Олексій. У 2024 році пара вирішила жити окремо, а 12-річного сина брати до себе по черзі. Але в день убивства - 17 лютого - дитина була в бабусі з дідусем. 

Чоловік приїхав до Марії з валізою на колесах, щоб забрати речі. Відео з камери спостереження на під'їзді показало, що жінка не виходила після візиту чоловіка. Поліцейські виявили у квартирі обстановку романтичного вечора. Колишній чоловік Олексій заявив, що Марія знайшла іншого чоловіка, а про зникнення він нічого не знає.

Але незабаром чоловіка викрили. 

Поліцейські встановили, що чоловік давно стежив за дружиною, отримав доступ до її месенджерів і читав листування. Він знайшов повідомлення від колеги по роботі, почав ревнувати і вирішив помститися. 

Дружину чоловік убив у ванній. Потім пішов на балкон, узяв будівельну плівку. Спочатку відрізав від мертвого тіла кисті, потім голову. Відрізані частини тіла він поклав у пакети. Решту тіла - у валізу. На місці злочину чоловік усе ретельно вимив. Розклав цукерки, розставив келихи та залишив обгортки від засобів контрацепції. Однак у слідчих виникла підозра, що вони мають справу з інсценуванням. 

Кілька днів після вбивства чоловік возив телефон дружини по місту, відповідав на повідомлення від тещі, імітуючи, що його дружина все ще жива. Щоправда, за стилем відповідей мати почала здогадуватися, що пише не дочка, тож і звернулася в поліцію.

Під час ретельного огляду напівпокинутої дачі, яка належить батькам чоловіка, поліцейські знайшли обгорілі останки. Вони були на сусідній ділянці. Тіло без голови та кистей знайшли в старому погребі. Убивця намагався його спалити: обклав шинами, облив бензином і підпалив. Однак закрив кришку льоху, щоб полум'я не перекинулося на будинок, тож вогонь згас, і тіло не згоріло повністю. На згарищі виявили фірмовий значок від валізи. 

Чоловік наполягав, що у валізі привіз додому консерви. І навіть показав таку саму валізу, як на відео з камер. Але обдурити слідство йому не вдалося. Фірмовий значок на цілій валізі був у зовсім іншому місці, ніж на тій валізі, з якою підозрюваний виходив із під'їзду. 

Судмедекспертиза показала, що Марія померла внаслідок чотирьох ножових поранень. Криміналісти дуже швидко дослідили зразки ДНК з обгорілого тіла. Вони збіглися зі зразками матері зниклої жінки.

Після цього чоловік вирішив зізнатися. Він розповів, як посварився з дружиною, штовхнув її у ванній, вдарив кілька разів ножем у тулуб, розчленував і виніс із квартири в пакеті та валізі на колесах. 

На машині він доїхав до посадки, де закопав руки. Проїхав ще близько кілометра і закопав пакет із головою за кілька десятків метрів від дороги. До дачної ділянки він їхав уже з каністрами з пальним, щоб спалити труп. 

Підозрюваний наполягає, що скоїв убивство у стані афекту.

На розкриття злочину поліцейським знадобився тиждень. Останки тіла розшукали 24 лютого. Того ж дня затримали Олексія. У нього вже була віза для виїзду в Канаду. 

Зараз підозрюваний перебуває під арештом. Йому загрожує довічне ув'язнення.