Ведучий "24 Каналу", харківський журналіст Олексій Печій не повернувся в Україну із закордонного відрядження.

За даними KHARKIV Today, Олексій Печій закінчив Харківську державну академію культури. У 2017 році працював на "Суспільному", два роки був ведучим програми "Дебати на UA:Харків". З 2019 року працював на "24 Каналі".

Печій отримав акредитацію на саміт Європейського Союзу, який тривав з 14 по 15 грудня. Напередодні поїздки він підписав заяву, в якій зобов'язувався повернутися в Україну не пізніше 22 грудня, проте вирішив залишитися в Європі. Через кілька днів журналіст опублікував у соцмережах звернення, в якому намагався пояснити причини свого вчинку. Своє рішення залишитися в Європі він зумовив тим, що нібито Україні бракує "горизонтальної комунікації із західним суспільством", і він має намір її налагоджувати. Наразі сторінки Печія в соцмережах закриті.

image 1

Комітет Верховної Ради України зі свободи слова засудив вчинок журналіста. У зверненні, опублікованому на сайті ВР, зазначено, що "такий крок є неприпустимим і суперечить не тільки професійним стандартам, а й моральним обов'язкам перед громадськістю в найважливіший період для нашої країни, оскільки війна вимагає від нас єднання і високого рівня відданості своїй професії".

Водночас у ВР наголосили, що "цей поодинокий випадок жодним чином не може кинути тінь на всю медіаспільноту, представники якої щоденно доводять свою жертовність на фронті та присвяту професійній діяльності заради привернення уваги всього світу до війни в Україні".

У пресслужбі медіахолдингу "Люкс", до складу якого входить "24 канал", заявили, що шоковані таким рішенням свого колеги. На 24 каналі повідомили, що "своєю втечею журналіст не тільки шокував медіахолдинг, а й спалив усі мости".