У Харкові почали вмикати світло. Приблизно з 9-ї ранку поступово підключають великі спальні райони. Офіційної інформації про процент абонентів, які знову з електрикою, поки що немає. Харків'яни діляться інформацією у чатах: світло вже є в деяких мікрорайонах Салтівки, на окремих вулицях Олексіївки, в історичному центрі, у районі «Французького бульвару», на ХТЗ, у Жихарі, на проспекті Гагаріна тощо.

Аналогічна ситуація – в області: населені пункти підключають поступово.

Близько 12.45 губернатор Олег Синєгубов повідомив, що енергетики заживили вже більше 50% мереж, працюють над відновленням і в місті Харків, і в районах області.

У «Харківобленерго» повідомили, що у більшості споживачів світло має з'явитися до кінця доби. Гарантувати підключення сьогодні абсолютно всіх абонентів поки що не можна.

В «Укренерго» дали своє пояснення тому, чому після вчорашньої, вже сьомої атаки РФ на енергосистему України, світла немає так довго.

«Через специфіку атаки, що викликала зупинку атомних електростанцій, відновлення живлення в країні продовжується довше, ніж після попередніх атак. Усі електростанції в Україні поступово повертаються в роботу: спочатку гідро- та теплоелектростанції, пізніше – атомна генерація. Увечері 24 листопада диспетчерський центр Укренерго прогнозує зменшення дефіциту у системі», - зазначили в «Укренерго».

Світла у Харкові немає вже майже добу. Метро не працює, електротранспорт не ходить. Як живе місто – дивіться тут.