У секторі Гази внаслідок ракетного удару загинули двоє українських дітей. Про це повідомив представник Міністерства закордонних справ України Олег Ніколенко, пише "Суспільне".

Загиблі діти - брат і сестра 9 і 6 років. Їхня мати родом із Харкова, вона залишилася живою.

Речник Міністерства закордонних справ України Олег Ніколенко додав, що представництво України в місті Рамалла з'ясовує всі обставини трагедії та підтримує зв'язок із родичами загиблих.

За даними МЗС України, в Ізраїлі загинуло 19 українців, одного вважають зниклим безвісти. У секторі Гази загинули троє українців.

17 жовтня в секторі Гази загинула 24-річна уродженка Харкова Лейла Хіжі.

"Суспільне" також зазначає, що досі не вдалося домовитися про відкриття КПП "Рафах", через який планували евакуювати іноземців із сектору Гази. Станом на 23 жовтня запит на евакуацію подали 349 українців.

Протистояння між Палестиною та Ізраїлем триває десятиліття. 7 жовтня 2023 року відбулося чергове загострення військового конфлікту.

Того дня Ізраїль був масовано обстріляний ракетами із сектору Газа, а на територію країни проникли палестинські бойовики угруповання ХАМАС, убивши понад тисячу осіб і взявши сотні заручників. Ізраїль завдав удару у відповідь по сектору Гази. Відтоді обстріли тривають. За останніми даними, унаслідок воєнних дій між Ізраїлем і бойовиками ХАМАС загинуло понад 1400 ізраїльтян, а в Газі заявили про 5300 жертв.