Гвардійці спільно з військовою контррозвідкою затримали в селі Уди порушника державного кордону, який прямував воювати за Україну проти Росії. Про це повідомляється на Facebook-сторінці Нацгвардії.

"Я з Ленінградської області. До військової служби відношення не маю: не взяли. Військовий квиток є-отримав у районному військкоматі. Перейшов кордон поблизу села Шестянка (йдеться про Щетинівку, Бєлгородської області), вночі. Добирався на таксі. Прибув вступити в армію, українську. Як громадянину мені не подобається те, що відбувається тут і там. Теперішнього президента я не підтримую. Я проти війни з Україною", — розповів затриманий.

Порушник кордону був одягнений у подобу військової форми, мав при собі документи, що засвідчують особу.

Військовим, які його затримали, він заявив, що має багато однодумців у різних куточках Росії, але поки вони «недостатньо сильні і організовані, щоб протистояти каральній машині путінського тоталітаризму».

Багато громадян Росії воювали на боці України з 2014 року, і продовжують воювати зараз. За інформацією глави українського МЗС Дмитра Кулеби, станом на 6 березня в іноземний легіон вступили близько 20 тисяч добровольців, серед яких є і росіяни. Точна їх кількість не відома, але в складі легіону вони воюють в окремому підрозділі «Свобода Росії».

Тому прагнення затриманого не є чимось незвичайним. Але спосіб, який він обрав для приєднання до боротьби з путінським режимом, не може не викликати підозр. Тому, як йдеться у повідомленні Нацгвардії, стосовно затриманого тривають слідчі дії та перевіряється надана ним інформація.