Депутати проситимуть податкові пільги для Харківської області, для цього потрібно, щоб область внесли до переліку громад, де тривають активні бойові дії. Про це йшлося на робочій нараді облради.

У засіданні взяли участь народні депутати України, голови постійних комісій обласної ради, депутати обласної ради, податківці та харківські підприємці.

Наразі Харків і громади Харківської області (крім Куп'янського району) належать за класифікацією Міноборони та Мінреінтеграції до категорії територій можливих бойових дій. Це не дає бізнесу податкових пільг.

За словами голови облради Тетяни Єгорової-Луценко, влада отримує численні звернення від підприємців, агровиробників. Одна з ключових проблем - зменшення податків, насамперед - земельного та на нерухоме майно. Єгорова-Луценко зазначила, що "потрібно зберегти бізнес і економіку Харківської області та надати можливості всім бізнесам нашого регіону мати право на вищезгадані пільги".

У підсумку нардепи пообіцяли направити звернення до Міноборони, Мінекономіки та профільних комітетів Верховної Ради. Вони попросять внести й інші громади Харківської області, крім Куп'янської, до списку території активних бойових дій. Тоді в цих громадах буде пільгове оподаткування.

Що стосується фермерів Харківської області, то ті підприємці, чиї поля заміновані, звільнені від податку на землю. Що потрібно зробити, щоб отримати цю пільгу - у нашому матеріалі.