Харків'яни, які постраждали від учорашніх ракетних ударів, можуть отримати по 10 800 гривень. Про це повідомили у Харківській обласній військовій адміністрації.

Допомогу надасть ООН. Обласна влада отримала листи від Управління Верховного комісара ООН у справах біженців.

Губернатор Олег Синєгубов розказав про усунення наслідків ранкових ударів 23 січня. Були пошкоджені 112 будинків, вибиті 3,4 тис. вікон. Загинуло 8 людей, 62 отримали поранення.

На місцях влучань працюють усі профільні служби. До усунення наслідків ворожих обстрілів долучилися близько 110 волонтерів з 19 благодійних організацій. Учора силами волонтерів вдалося закрити більше 300 пошкоджених вікон. Також вони допомагають розбирати завали, надають психологічно-соціальну підтримку постраждалим, забезпечують людей гарячими обідами.

Вчора ввечері війська РФ завдали третього за добу ракетного удару. За даними Синєгубова, били з Бєлгорода ракетами С-300. Було три прильоти. У Київському районі на вулиці Пушкінській частково зруйнована будівля наукової установи. Також пошкоджені житлові будинки, магазини, кафе, аптеки, пошта та інші об'єкти цивільної інфраструктури. У Холодногірському районі пошкоджені двоповерхова будівля офісного центру та автомобіль.

Поранені 9 людей, серед них 4-річна дівчинка. Госпіталізовано двох чоловіків, двох жінок. Їхній стан - середньої тяжкості.