На Харківщині за добу 2 людини потрапили під потяги.

За повідомленням поліції Харківської області, перший випадок трапився у місті Південне. Там чоловік 40-ка років переходив залізничну колію у невизначеному для цього місті.  Машиніст приміського потягу застосував екстрене гальмування, але состав не встиг зупинитися. Пішохід потрапив під колеса  - і помер від отриманих травм.

Другий нещасний випадок стався у селищі Покотилівка. Сімейна пара йшла в бік станції по колії, і 41-річний місцевий мешканець потрапив під електропотяг "Харків - Красноград". Наразі він у лікарні у важкому стані.  

Щоб запобігти нещасним випадкам і ДТП на залізничних коліях залізничники радять дотримуватись таких правил безпеки:

  • пішоходам дозволяється переходити залізничні колії лише на визначених місцях, таких як пішохідні мости, переходи, тунелі та переїзди. Якщо таких місць немає, слід використовувати спеціальні настилі з покажчиками "Перехід через колії";
  • перш ніж переходити колію, обов'язково переконайтеся, що поїзда відсутні. Якщо наближається поїзд, зупиніться на безпечній відстані, зачекайте і переконайтеся, що ви у безпеці;
  • на пероні слід уважно відслідковувати звукові сигнали від локомотива чи електропоїзда та слухати гучномовне оповіщення щодо їхнього наближення.