У Харкові працює контактний зоопарк із котами, яких врятували з лінії фронту, повідомили в організації "Порятунок тварин Харків".

Зоопарк організували на початку вересня на базі реабілітаційного центру для тварин. У центрі перебувають 260 котів, яких волонтери евакуювали із зони бойових дій у Харківській, Донецькій та Херсонській областях.

Засновниця центру та представниця організації "Порятунок тварин Харків" Ярина Вінтонюк розповіла "Суспільному", що ідею подали військові.

"До нас прийшли військові. Побачили, скільки тут котиків, і кажуть: "Боже, щоразу на позиції приїжджаємо, шукаємо котиків. Можна ми до вас будемо приїжджати?". І ми зрозуміли, що потрібно з'єднати котів із людьми", - розповіла Вінтонюк.

У зоопарку кажуть, що для тварин не достатньо лише харчування, лікування та хороших умов утримання, для них надзвичайно важлива комунікація з людиною. Лише тоді вони справді заспокоюються, їхня нервова система відновлюється, вони починають менше хворіти і можуть прийти до повноцінного життя. Це важливо і для людей, які перебувають у складному емоційному стані.

Контактна кімната працює чотири дні на тиждень: вівторок, четвер, п'ятницю та суботу в реабілітаційному центрі "Маленький Принц".

Адреса: вул. Єсеніна, 7 (біля м. Ботанічний Сад).

Час відвідувань: з 12:00 до 18:00.

Контактний номер: 066-232-06-62.

Фото: "Суспільне"