У Бєлгородській області РФ, що межує з Харківською, пролунали вибухи. Пізніше з'явилася інформація про захід на територію області добровольців легіону "Свобода Росії" і "Російського добровольчого корпусу" (РДК).

У коментарі "Суспільному" представник Головного управління розвідки Андрій Юсов сказав, що на території Бєлгородської області добровольці вищезгаданих легіону і корпусу проводять операцію для створення "смуги безпеки" для захисту цивільних українців.

Юсов зазначив, що операцію проводять виключно громадяни Росії. Саме вони розпочали операцію зі звільнення територій Бєлгородщини від "так званого режиму Путіна".

Представник розвідки додав, що управління поки що не коментуватиме безпосередньо плани цієї операції, але "завданням і результатом має стати підвищення безпеки та захист українського мирного населення від атак і обстрілів з боку терористичних угруповань".

Що говорить легіон "Свобода Росії", який воює на боці України

О 13.54 Легіон повідомив, що вони і РДК "повністю звільнили населений пункт Козинку Бєлгородської області", і що "в Грайворон зайшли передові загони". На одному з мостів вивішено біло-синьо-білий прапор. Це "альтернативний" прапор РФ, який використовують як у Росії, так і за кордоном учасники протестів проти вторгнення Росії в Україну.

О 15.25 з'явилося повідомлення про те, що розпочато штурм Грайворона.

У Грайворонському районі розташована російська військова частина 25624. Ця частина входить до ракетних військ стратегічного призначення РФ і є "об'єктом "С". Це умовна назва для центральної бази зберігання ядерної зброї РФ.

Що говорять у РФ

Губернатор Бєлгородської області РФ В'ячеслав Гладков заявив, що на територію Грайворонського округу нібито зайшла "диверсійно-розвідувальна група ЗСУ" і "Збройні сили РФ разом із прикордонною службою, Росгвардією та ФСБ вживають необхідних заходів із ліквідації противника".

Жителі Бєлгородської області публікували в соцмережах відео диму від ймовірних прильотів, а також звуки сирен.