На трасі міжнародного значення через річку Сіверський Донець в Харківській області замість зруйнованого мосту будують новий. Будівельники працюють без вихідних. Про це повідомляє Агентство відновлення.

Міст був побудований у 1951 році. За словами спеціалістів, відновлювати його на старому фундаменті немає сенсу. Конструкція мосту буде зроблена за сучасними стандартами й витримуватиме необхідне навантаження. На мосту також буде автономне освітлення і вело-пішохідна доріжка. Відкрити його планують в середині наступного року.

Зараз Агентство відновлення працює над відбудовою 19 мостів у Харківській області. Ще на кількох зруйнованих мостах поки що працювати не можна через постійну загрозу обстрілів. Вони знаходяться у безпосередній близькості до російського кордону.

Загалом внаслідок бойових дій у Харківській області було зруйновано 27 мостів та шляхопроводів. Втім, на всіх зараз вже влаштовані тимчасові переправи та об'їзди, тож логістичне сполучення областю повністю забезпечено.

Від початку року в Харківській області капітально відремонтували 8 мостів, зруйнованих війною. Також наразі відновлюють міст на автодорозі Р-78 сполученням Харків — Зміїв — Балаклія — Гороховатка.