У Харкові презентували локацію Kharkiv PROFI Center, де для студентів технічних спеціальностей зможуть проводити офлайн-заняття. Майданчик обладнано в укритті КП "Харківські тепломережі", повідомили в міськраді.

Укриття сертифіковане й облаштоване за всіма правилами. До січня в ньому планують встановити необхідне обладнання та затвердити розклад занять.

Як повідомила директорка Департаменту освіти міськради Ольга Деменко, створення такого майданчика допоможе подолати перешкоди, з якими профтехосвіта бореться ще з часів пандемії коронавірусу. Зокрема, молоді фахівці отримають реальний досвід роботи на виробництві, опанують сучасне обладнання, а після навчання - зможуть влаштуватися на підприємства критичної інфраструктури.

У КП "ХТМ" додали, що реалізація такого проєкту дасть змогу розв'язати ще одну загальнодержавну проблему - дефіцит науково-технічних, інженерних кадрів.

Також у Харкові добудовують першу підземну школу - вона з'явиться в Індустріальному районі. Мер Ігор Терехов говорив, що такі школи планують побудувати в кожному районі міста.