За минулу добу росіяни йшли в атаку на Куп'янському напрямку 16 разів, українські війська їх відбили, повідомив голова Харківської обласної військової адміністрації Олег Синєгубов.

Артилерійських та мінометних обстрілів зазнали понад 20 населених пунктів Харківщини, зокрема:

  • Ветеринарне Харківського району;
  • Вовчанськ, Бударки Чугуївського району;
  • Синьківка, Петропавлівка, Іванівка, Берестове Куп'янського району.

У Генштабі ЗСУ розповіли, що росіяни намагалися просунутися вперед в районі Синьківки, східніше Петропавлівки та Іванівки. Противник намагався прорвати оборону наших військ.

Синьківка розташована на північний схід від Куп'янська, за 9 км від райцентру. До війни в селі проживало близько 380 осіб. Битва за Синьківку ведеться з кінця минулого року. Війська РФ намагаються захопити село, щоб створити плацдарм для наступу на місто. У самому Куп'янську створюють оборонні споруди.

Іванівка розташована на південний схід від Куп'янська, за 21 км від міста, недалеко від адміністративного кордону з Луганською областю. У цьому селі до війни проживало близько 130 осіб.

Петропавлівка розташована за 8,5 км від Куп'янська. До війни тут проживало понад 2480 осіб.

На Сіверському та Слобожанському напрямках противник зберігає військову присутність у прикордонних районах, проводить активну диверсійну діяльність, щоб не дозволити перекидання наших військ на загрозливі напрямки. У Генштабі додали, що росіяни нарощують щільність мінно-вибухових загороджень вздовж державного кордону в Бєлгородській області.

Командувач Сухопутних військ ЗСУ Олександр Сирський казав, що ситуація на Куп'янському фронті – складна, російські війська мають перевагу в озброєнні.