Харків'янин, якого побили у львівському військкоматі, намагався нелегально виїхати до Польщі, розповіла радник із комунікацій Державного бюро розслідувань (ДБР) Тетяна Сап'ян в ефірі нацмарафону "Єдині новини".

19 вересня в Мережі з'явилося відео, зняте в Самбірському територіальному центрі комплектування. На кадрах військовий із пістолетом у руках бив людину в цивільному одязі. В іншому ролику жертва побиття представляється харків'янином 1980 року народження; чоловік каже, що його утримують у ТЦК понад п'ять днів і б'ють.

ДБР почало за цим фактом розслідування. Тетяна Сап'ян розповіла, що героя ролика затримали під час спроби перетнути кордон і склали протокол. Після цього харків'янина направили в ТЦК ставати на облік. У військкоматі йому запропонували піти на військову службу, але чоловік відмовився. Після цієї відмови, ймовірно, і відбулося побиття.

Потерпілого оглянули лікарі. Військовослужбовців, заступника начальника одного з відділів Самбірського районного ТЦК і водія з цього ж відділу, затримали. Їм готують підозри за незаконне позбавлення волі, катування та перевищення повноважень. Якщо вину військових буде доведено, їм загрожує позбавлення волі на строк від 5 до 10 років.

У Львівському обласному ТЦК заявили, що обставини події з'ясовують. На час службової перевірки військовослужбовців відсторонено від виконання обов'язків.

В Офісі генерального прокурора повідомили, що за фактом відкрили кримінальне провадження за ч. 3 ст. 406 КК України (порушення статутних правил взаємовідносин).