Лікарка Анастасія Спасібо з прифронтового Вовчанська відкрила клініку сімейної медицини в Харкові. Гроші на відкриття медзакладу вона отримала в рамках проєкту "єРобота", повідомили в обласному центрі зайнятості.

До війни Анастасія Спасибл жила у Вовчанську, де в неї була своя клініка. Вовчанськ був окупований у перший день вторгнення, і сім'я Анастасії виїхала до Західної України. Зі своїми пацієнтами дівчина постійно підтримувала зв'язок: за консультаціями до неї зверталися навіть ті, хто перебував за кордоном. Коли пішов на фронт, Анастасія повернулася до Харкова, де вирішила відкрити нову клініку сімейної медицини.

Для відкриття бізнесу Анастасія подала заявку на участь в урядовій програмі "єРобота", у рамках якої можна отримати гроші на відкриття власної справи. Програму в Харківській області програму запустили з 1 квітня. Про те, як подати заявку на участь, - у нашому матеріалі.

У рамках програми "єРобота" Анастасія отримала на розвиток бізнесу 500 тисяч гривень. Дівчина каже, що була серед перших 19 переможців проєкту з усієї України.

За грантові кошти купили необхідне обладнання: холодильник для зберігання вакцини, дефібрилятор, меблі та інше.

Після звільнення Вовчанська з місцевої клініки вдалося вивезти частину обладнання, каже Анастасія.

Сьогодні в її харківській клініці працює шість лікарів.

У планах Анастасії - відновити зруйновану клініку у Вовчанську та розвивати свій медзаклад у Харкові.