Харків'яни вимагають закрити наливайку і бар на Олексіївці та ХТЗ. Відповідні петиції з'явилися на сайті міськради. 

Автор першої петиції повідомила що в житловому будинку на пр. Перемоги, 54 розташована "наливайка", звідки постійно виходять п'яні, іноді з побитими обличчями. Недалеко розташований дитячий майданчик. П'яниць бачать діти. Харків'янка пропонує закрити точку, де продають алкоголь на розлив.

Автор другої петиції пише, що в напівпідвальному приміщенні житлового будинку на проспекті Індустріальний, 43 замість укриття працює бар під назвою "Ластівка".

Автор вважає, що відвідувачі бару не дають спокою мешканцям: там відбуваються постійні бійки, з бару долинає нецензурна лайка, яку "чути на весь район". Поліція, за оцінкою автора, порядок не наводить, а жителі втомилися від скандалів, які влаштовують відвідувачі бару.

"Закрийте цю клоаку і зробіть там нормальне укриття. Або просто закрийте і позбавте нас цих п'яниць, які і в комендантську годину продовжують пити алкоголь у нас під вікнами. Приберіть ці п'яні тіла з-під наших приміщень", - вимагає автор петиції.

Боротьба з наливайками в Харкові триває вже не один рік, подібні петиції подавали до міськради, наприклад, ще 5 років тому, але ситуація досі далека від вирішення.

Для того, щоб петиції розглянула міськрада, вони мають зібрати по 5 тис. підписів протягом 90 днів.