На харківських комунальних підприємствах - дефіцит кадрів. Потрібні водії, зварювальники та представники інших робітничих професій, повідомив в ефірі національного телемарафону мер Харкова Ігор Терехов.

За його словами, фахівців запрошують на роботу в КП "Харківські тепломережі", КП "Харківський водоканал" та на інші комунальні підприємства.

Крім того, каже Терехов, у Харкові відновлює роботу малий бізнес - можна працевлаштуватися там. Підприємці Харкова та області вже отримали гранти на суму близько трьох мільйонів гривень на розвиток бізнесу за урядовою програмою "єРобота". Бізнесменам надали кошти для відкриття кав'ярні, шоуруму, станції сервісного обслуговування автомобілів, виготовлення та доставки домашньої їжі. Подати заявку на отримання такого гранту можна на порталі "Дія".

Багато вакансій пропонує шукачам і обласний центр зайнятості.

За даними очільника ХОВА Олега Синєгубова, сьогодні в Харкові мешкає 1,2 - 1,3 млн осіб - майже стільки ж, скільки було до війни. Після початку війни, у березні 2022-го, у Харкові залишалося близько 400 тисяч осіб. Потім було дві хвилі повернення городян - у травні та вересні.

У лютому 2023 року губернатор говорив, що в Харківській області зупинилися 80% промислових підприємств. Крім того, понад 200 харківських підприємств переїхали до інших регіонів. Найбільше підприємств релокувалося до Львівської, Закарпатської, Івано-Франківської, Хмельницької та Чернівецької областей.