Комунальне підприємство "Комплекс із вивезення побутових відходів" просить харків'ян оплачувати вивезення сміття. Про це повідомили в міськраді.

За словами директора КВБО Олексія Артикуленка, останнім часом рівень оплати послуг значно знизився.

"Прошу всіх харків'ян оплатити послуги нашого підприємства для підтримки комфортного рівня життя в Харкові", - заявив Артикуленко.

На підприємстві відзвітували про роботу, яку проводять у Слобідському районі. КВБО щодня вивозить 61 кубометр побутових відходів з ділянки біля стадіону "Металіст". На прилеглих частинах міста - пр. Героїв Харкова, вул. Польовій, вул. Молочній, вул. Георгія Тарасенка - встановлено 77 контейнерів для збору відходів. За останні три місяці звідти було вивезено понад 4,3 тис. кубометрів сміття.

Крім несвоєчасної оплати великою проблемою для комунальників залишається велика кількість припаркованих машин у дворах, через які сміттєвози не можуть під'їхати до контейнерів.

Мер Харкова Ігор Терехов раніше заявляв, що сміття в місті вивозять, незважаючи на постійні обстріли.

"Ми вивозимо сміття... Якщо не вивезти сміття, то за сім днів можна поховати будь-яке місто. Будуть фекальні води, будуть щури, почнуться хвороби. У нас у комунальників стріляють, а вони сміття вивозять", - заявив мер.