У великому місті Харківської області не відзначатимуть Новий рік. Йдеться про Ізюм, де всі масові заходи, зокрема й новорічні, заборонені розпорядженням начальника міської військової адміністрації Валерія Марченка.

Ізюм з перших днів повномасштабного російського вторгнення перебували в облозі, у місті йшли вуличні бої. Потім близько півроку місто перебувало в окупації і було звільнено 11 вересня під час Харківської наступальної операції. За даними місцевої влади, в Ізюмі зруйновано чи пошкоджено 80% будівель, під час окупації не працював транспорт та комунальні служби. Після звільнення відновлюються усі системи життєзабезпечення. Але ситуація у місті залишається складною.

У Харкові від новорічних акцій не відмовилися, але їх формат змінено. Головну міську ялинку цього року встановили під землею: новорічне містечко розмістили на станції метро “Університет”. Тут відбуваються театральні вистави для дітей. Містяни також зможуть зустріти Новий рік біля головної міської ялинки. Але для цього потрібно буде прийти на станцію до настання комендантської години.