Із села Синьківка Куп'янського району, яке розташоване на лінії фронту, виїхали останні 5 осіб. Людей евакуювали волонтери, пише "Суспільне".

Синьківка розташована за 9 км на північний схід від Куп'янська. До війни в селі проживало близько 380 осіб. Росіяни з весни намагаються наступати на Синьківку, але всі їхні атаки відбивають бійці ЗСУ. Село - під щоденними обстрілами.

Серед тих, хто залишив Синьківку останнім, - 32-річний Артем Черкавський. Він виїжджав із родичами - батьком, дідусем і дядьком. Разом із ними виїхав і сусід.

Артем зізнається, що близько півроку вмовляв рідних покинути село. Ті погодилися виїхати лише після того, як від їхніх будинків не залишилося взагалі нічого.

"Де одна кімната залишалася, де - дві, дахів немає, вікон немає. 25 вересня був останній, четвертий удар, - просто добило будинок. Пощастило, що ми на вулиці були", - каже Артем.

Місцеві жителі зазначають, що росіяни почали сильно обстрілювати село із серпня. Обстріли були цілодобово - і вдень, і вночі. Російські військові били по Синьківці з мінометів, "Градів", танків, САУ, завдавали авіаударів, через які один двоповерховий будинок зруйнувався до підвалу.

Сьогодні цілих будинків у Синьківці взагалі не залишилося.

У Харківській області близько 80 населених пунктів росіяни зруйнували вщент. Серед таких сіл - Масютівка та Кіндрашівка в Куп'янському районі, Питомник і Нове в Дергачівській громаді. А в селі Петрівка Циркунівської громади залишилася лише одна мешканка.